Diamanten ring verkopen

Een diamanten ring verkopen kan om allerlei redenen worden gedaan. Bijvoorbeeld als het sieraad afkomstig is uit een erfenis en niet gedragen wordt omdat het sieraad niet aansluit bij de persoonlijke smaak. Ook als een relatie uit is gegaan kan dat een aanleiding zijn om een diamanten ring te verkopen. In elk geval kan het verkopen van een diamanten ring direct contant geld opleveren, waarbij de reden van de verkoop er verder niet toe doet. Daarbij is het wel van belang dat natuurlijk de hoogste prijs verkregen wordt en om dat te bereiken, is het aan te raden om een bezoek te brengen aan meerdere inkopers.

Diamanten ring verkopen voor de hoogste prijs

Iedereen die een diamanten ring wil verkopen hoopt daar natuurlijk de hoogste prijs voor te krijgen. Aangezien de meeste juweliers en inkopers van diamant en edelmetaal vrijblijvend een taxatie kunnen verrichten, ligt het voor de hand om bij een aantal daarvan langs te gaan. De prijzen die er voor de verkoop van de diamanten ring worden geboden kunnen namelijk zeker variëren. Bij een waardevol sieraad kan dat al snel een groot verschil zijn. Bij de uiteindelijke verkoop kan er direct contact worden afgerekend, maar als het om een groot geldbedrag gaat, is het ook mogelijk om het bedrag over te schrijven naar de bankrekening.

Prijs bij diamanten ring verkopen

De prijs wordt bij een diamanten ring verkopen op basis van een aantal elementen vastgesteld. Uiteraard wordt de waarde van de diamant vastgesteld, maar ook de ring heeft een bepaalde waarde. Is de ring van goud, dan zal de prijs hoger worden dan als de ring met diamant van zilver is. Het aantal karaat van de diamant en het aantal karaat van het goud wordt meegenomen in de bepaling van de prijs net als het gewicht van het goud.